Παρουσίαση Σωματείου

Το Σωματείο “Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης” (Φ-ΤΜΘ) αποτελεί επιμορφωτικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς. Το Σωματείο αυτό, με τη σημερινή ονομασία του, είναι μετεξέλιξη του Σωματείου με την επωνυμία “Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης” (ΤΜΘ) που δραστηριοποιήθηκε κατά την περίοδο 1978 -2002. και προσέφερε στο κοινό και ιδιαίτερα στους νέους, ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Επιστέγασμα των δράσεων του ήταν η ίδρυση του Ιδρύματος Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης (ΚΔΕΜΤ) και η δημιουργία των κτιριακών του εγκαταστάσεων. Το Ίδρυμα έλαβε στη συνέχεια τη σύντομη ονομασία ΝΟΗΣΙΣ.

Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Θέρμης, επάνω από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Η είσοδος στο χώρο μας γίνεται από την παλαιά οδό Χαριλάου – Θέρμης. Ακολουθήστε τις καφέ πινακίδες NOESIS ή συμβουλευτείτε το χάρτη μας. Περίπου 300 θέσεις στάθμευσης είναι στη διάθεσή σας.
Με λεωφορείο  μπορείτε να έρθετε από αφετηρία το πάρκο Νέας Ελβετίας (τέρμα γραμμής 10 – Χαριλάου) επιβιβάζεστε στο λεωφορείο Νο. 66, στάση: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ή με αφετηρία τον Τερματικό Σταθμό Βούλγαρη (τέρμα γραμμής 31 – Βούλγαρη) επιβιβάζεστε σε ένα από τα λεωφορεία 36, 36Κ/Β/Ε/Ρ, στάση: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών

 

Οι τομείς που δραστηριοποιείται το σωματείο:
– Εξεύρεση χορηγών για τις δραστηριότητες του Σωματείου και του Ιδρύματος.
– Εκπαιδευτικές δραστηριότητες (ξεναγήσεις, παρουσιάσεις επιστημονικών θεμάτων σε σχολικές ομάδες κ.ά.)
– Διαλέξεις και Συνέδρια
– Εργασίες Γραφείου
– Εργασίες Λογιστηρίου
– Γραφιστικές εργασίες

Επικοινωνήστε με το σωματείο:
– Ταχυδρομικά: Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Τ.Θ. 60330, 570 01 Θέρμη
– Τηλεφωνικά: 2310 483 000 / εσωτ. 112
– Με FAX: 2310 483 020

Scroll to Top Μετάβαση στο περιεχόμενο