Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Σχετικά με τα doodles της Google

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

Ο Σπύρος Κουρής, από το Σχολικό κέντρο Μελιτειέων, Κέρκυρα περιγράφει την «Ελλάδα υπό κατασκευή». Ο γερανός ανεβάζει το ''Ε'' που συμβολίζει την επαναφορά της Ελλαδας στα ύψη, «εκεί που της αξίζει» (Πηγή: www.google.gr/doodle4google/)

 

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Η ιστορία των doodles

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των doodles; Το 1998,οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν καθώς ήθελαν να πάνε στο Burning Man φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο (stick figure drawing) πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι  βρίσκονται «εκτός γραφείου». Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασικό λογότυπο της Google καθώς και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της τότε νεαρής εταιρίας.

Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον Webmaster Dennis Hwang ως επικεφαλή της ομάδας των doodles και δώδεκα χρόνια αργότερα, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων (τους doodlers) και μηχανικών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 1000 doodles.

 

Θέλετε να δείτε όλα τα doodles που έχουν δημιουργηθεί; Μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε το www.google.com/doodles, για να δείτε όλα τα doodles που έχουν εμφανιστεί στη Google σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στο doodle της κιθάρας Les Paul ή να παίξετε με το doodle PAC-MAN.

Μερικά παραδείγματα Ελληνικών doodles

 

100α γενέθλια του Φιλοποίμενα Φίνου          Εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης   Tελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.google.gr/doodle4google/doodler.html,

Χιλιάδες μαθητές ζωγραφίζουν «την Ελλάδα μου» στο λογότυπο της Google

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231244472

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2013 12:50  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1971

Διατίθεται στην αγορά ο πρώτος υπολογιστής τσέπης.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου