Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ - THE MUSEUM OF FLIGHT - SEATTLE

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ - THE MUSEUM OF FLIGHT - SEATTLE

E-mail Εκτύπωση PDF

The Museum of Flight είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό, Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος. Ιδρύθηκε το έτος 1965 και βρίσκεται στην ιστορική περιοχή στην οποία ξεκίνησε και ανάπτυξε τις δραστηριότητες της η BOEING Co, στο King County International Airport, Tukwila, Seattle της Πολιτείας Washington.

.

 Στα εκθετήρια του παρουσιάζεται η τεχνολογία, η ιστορία και οι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν πραγματικότητα τις εναέριες πτήσεις και την εξερεύνηση του Διαστήματος. Το Μουσείο λειτουργεί ως Ίδρυμα και επιδιώκει να κάνει γνωστά στη σχολική κοινότητα αλλά και σε ενήλικες που ενδιαφέρονται, σημαντικά γεγονόυα σχετικά με την αλματώδη εξέλιξη της αεροπορίας και των ταξιδιών στο Διάστημα τον τελευταίο αιώνα και να τους προσφέρει το περιβάλλον και τα μέσα για την κάλυψη των ενδιαφερόντων τους και την επιμόρφωση τους. Με τον τρόπο αυτόν, προσδοκά να διαμορφώσει τις μελλοντικές γενιές επιστημόνων, μηχανικών και αεροπόρων.

Με τη συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας εργαζομένων και στελεχών, εξελίσσονται οι συλλογές, οι εκθέσεις και η εκπαίδευση στο Μουσείο και μαζί με τους  εθελοντές και τους δωρητές επιτυγχάνεται η αποστολή του Μουσείου και η παροχή όλων των  υπηρεσιών και των προσφορών.

Το Μουσείο αποτελείται από πολλές πτέρυγες με εκθέματα και πλαισιώνεται από πλήθος οπτικοακουστικών μέσων και προσομοιωτές.

ΑΙΘΟΥΣΑ: T. A. WILSON GREAT GALLERY

Στην αίθουσα αυτή από γυαλί και χάλυβα περιλαμβάνονται 43 αεροσκάφη, τα οποία αναφέρονται στην ιστορία του προηγούμενου αιώνα, που ο άνθρωπος άρχισε να πετάει και στην εξέλιξη της αεροπλοϊας. Μεταξύ των μοντέλων που ξεχωρίζουν και αποτέλεσαν σταθμό στην εξέλιξη της αεροπορίας συμπεριλαμβάνονται τα Douglas DC-3, Lockheed F-104C (Starfighter), Hiller YH-32 (Hornet) κ.,α. 

Η αίθουσα αυτή περιλαμβάνει επίσης τρεις διαφορετικούς 3-D προσομοιωτές πτήσεων για όλες τις ηλικίες και πολλά άλλα ενδιαφέροντα βοηθήματα.

ΑΙΘΟΥΣΑ: WILLIAM E. BOEING RED BARN

Περιλαμβάνονται οι αρχικές εγκαταστάσεις της BOEING Co, στις αρχές του 1900 στο ιστορικό κτίριο Red Barn. Μέσα από φωτογραφίες, φιλμ, προφορικές ιστορίες, αναπαραστάσεις των θέσεων εργασίας, καθώς και μέ διάφορα άλλα εκθέματα, απεικονίζεται ο τρόπος της κατασκευής των πρώτων αεροπλάνων με  ξύλινο σκελετό και υφασμάτινη επένδυση. και η κατασκευή των πρώτων αεροσκαφών. Σε άλλα τμήματα της αίθουσας παρουσιάζεται η εξέλιξη της τεχνολογίας και της κατασκευής αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, μέχρι το έτος 1958. .

ΑΙΘΟΥΣΑ: J. ELROY McCAW PERSONAL COURAGE WING

Περιλαμβάνει μαρτυρίες θάρρους και αυταπάρνησης των ανδρών και των γυναικών που έλαβαν μέρος στην πολεμική αεροπορία του Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Παρουσιάζεται πλήθος αεροπλάνων (28 σκάφη από διάφορες χώρες Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιαπωνία κ.ά.) και άλλα εκθέματα της εποχής, καθώς και μια ενδιαφέρουσα συλλογή μεταλλίων και άλλων διακρίσεων τιμής. 

 

ΑΙΘΟΥΣΑ: BILL AND MOYA LEAR GALLERY
SPACE: EXPLORING THE NEW FRONTIER

Στο Εκθετήριο αυτό ο επισκέπτης καλείται να φαντασθεί τον εαυτό του στην αρχή του εικοστού αιώνα μαζί με τους οραματιστές, όπως τον πρωτοπόρο των πυραύλων Robert Goddard. Μπορεί να επισκεφθεί την αίθουσα και το ομοίωμα του Ρωσικού Sputnik, τον πρώτο στον κόσμο δορυφόρο, το διαστημικό λεωφορείο και την ασφαλή προσγείωση του στο διαστημικό Κέντρο Kennedy. Επίσης παρουσιάζονται τα διαστημικά οχήματα Resurs 500, Mercury Space Capsule και Apollo Lunar Module.

Θα δει την προσγείωση της σεληνακάτου στο έδαφος της Σελήνης και θα γνωρίσει τους αστροναύτες του Apollo σε μια εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης. Θα μοιρασθεί τις εμπειρίες των αστροναυτών από το Pacific Northwest και θα σκαρφαλώσει μέσα σε ένα πραγματικού μεγέθους ομοίωμα του εργαστηρίου του International Space Station Destiny Research.

Θα ενημερωθεί πως πραγματοποιείται ο έλεγχος ασφάλειας της αποστολής των αστροναυτών, θα δεί το διαστημόπλοιο Mars Viking που ταξίδεψε στον Άρη και άλλα πολλά εκθέματα από την εποποιία του διαστήματος.

AIRPARK

Το Μουσείο βρίσκεται μέσα σε ένα από τα πρώτα αεροδρόμια της πόλης που σήμερα χρησιμοποιείται ως βοηθητικό αεροδρόμιο. Στο χώρο αυτό παρουσιάζονται σημαντικά μοντέλα μεγάλων αεροπλάνων όπως Aerospatiale/Concorde, Boeing 737-130, Boeing VC-137B "Air Force One", Boeing 727-223 και Boeing 747-121.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο Μουσείο υπάρχει πλήθος και άλλων ενδιαφερόντων, όπως εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προβολών καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των εθελοντών. Στα σχεικά έντυπα του Μουσείου αναφέρεται ότι υπάρχουν 250 αναγνωρισμένοι και ενθουσιώδεις εθελοντές οι οποίοι πραγματοποιούν κάθε μισή ώρα ξεναγήσεις στα διάφορα εκθετήρια του Μουσείου.Το Μουσείο επισκέπτονται ετησίως 500.000 άτομα.

Επικοινωνία

The Museum of Flight
9404 East Marginal Way South
Seattle, Washington 98108
USA

www.museumofflight.org

 

         

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2010 08:45  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1981

Εκτοξεύεται διαστημικό λεωφορείο.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου