Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης

Πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF

Entr?e Mus?e de la Guerre 01384.JPG

 

Το πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2000.

Η ιστορία του κτηρίου όμως, ξεκινά το 1900 όταν σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Vittaliano Posseli. Σήμερα φιλοξενεί στις συλλογές του περισσότερα από 10.000 κειμήλια ανασυνθέτοντας τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος.

Ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο φτάνοντας μέχρι την εμπλοκή στην Κύπρο το 1974, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βιώσει την ελληνική επανάσταση, τον μακεδονικό αγώνα, τους βαλκανικούς πολέμους καθώς και τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο συναντάει κειμήλια των κρατών που συμμετείχαν σε όλες τις ιστορικές περιόδους ως σύμμαχοι ή αντίπαλοι του ελληνικού στρατού, ακουμπώντας με σεβασμό την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Εξωτερικά και περιμετρικά του πολεμικού μουσείου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει και να φωτογραφηθεί σε παλιού τύπου οχήματα του ελληνικού στρατού ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού.


Macedonian Museums-99-Polemiko Thessalonikhs-450.jpg


Πέρα από τους εκθασιακούς ώρους όπου αναπτύσσονται οι μόνιμες και περιοδικές συλλογές, το κτήριο διαθέτει και βοηθητικούς χώρους όπου πραγματοποιούνται ημερίδες, ομιλίες, επιστημονικά συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η διάθεση και ενοικίαση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 200 ατόμων, του αμφιθεάτρου 60 θέσεων, της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων, του αυλείου χώρου για κοινωνικές και μουσικές εκδηλώσεις και άλλων βοηθητικών χώρων γίνονται κατόπιν συνεννόησης.

 


Πιστεύουμε ότι το πολεμικό μουσείο αξίζει της προσοχής των συμπολιτών μας αλλά και των επικεπτών της πόλης, διότι παρέχει γνώση, έμπνευση αλλά και στοχασμό, καλλιεργεί συναισθήματα φιλοπατρίας αγάπης για την ιστορία και σεβασμού στις δημοκρατικές αξίες.

Σκοπός είναι ο επισκέπτης και ειδικά ο μαθητής να δεχθεί ερεθίσματα από τα κειμήλια, τα οπτικοακουστικά μέσα αλλά και από την ξενάγηση του ξεναγού ώστε στη συνέχεια να αναζητήσει ο ίδιος ιστορικές πηγές και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Γνωρίζοντας την ιστορία μας αποκτούμε αυτοπεποίθηση. αισθανόμαστε υπερήφανοι, μαθαίνουμε να εκτιμούμε την εθνική μας κληρονομιά αλλά και να σεβόμαστε τα πολιτιστικά επιτεύγματα όλων των λαών. Με την πίστη ότι το πολεμικό μουσείο δίνει στους επισκέπτες το πεδίο για μελέτη, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, σας προσκαλούμε να το επισκεφτείτε.

Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00-19:00, Κυριακή 09:00-17:00

Πρόσβαση με Λεωφορεία: 2,7,10,12, 15,27,28,31,58

Δωρεάν Ξενάγηση και Χώρος Στάθμευσης

Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη 4, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο ? Fax : 2310893731, warmuseumthessaloniki.com

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 10:22  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1934

Δημιουργείται τεχνητή ραδιενέργεια.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου