Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Eadweard J. Muybridge: 182 χρόνια από τη γέννηση και η Google αφιερώνει

Eadweard J. Muybridge: 182 χρόνια από τη γέννηση και η Google αφιερώνει

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Η Google σήμερα τιμά την 182η επέτειο από τη γέννηση του Eadweard J Muybridge, του διάσημου Βρετανού φωτογράφου, πρόδρομου του κινηματογράφου,  με τη δημιουργία ενός «doodle» βασίζεται στην πρωτοποριακή μέθοδο του 19ου αιώνα: Σύνθεση φωτογραφιών αλόγων κούρσας με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν σε κίνηση.
Ο Muybridge με τον κατάλληλο συνδυασμό και την εναλλαγή των φωτογραφιών από ένα άλογο που καλπάζει σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα, απέδιδε την αίσθηση της κίνησης.

Η ταινία, η καλύτερα ο πρόδρομος της ταινίας του Muybridge με τίτλο "The Horse in Motion", μια ταινία - συλλογή φωτογραφιών, που παρουσιάζεται στο δεύτερο και τρίτο βίντεο, δημιουργήθηκε με 24 κάμερες, που απεικόνισαν ένα άλογο που τρέχει.  Ο επιχειρηματίας Leland Stanford, από την  Καλιφόρνια, που ασχολούνταν με τα άλογα ήθελε να ξέρει αν είχε άλογα που καλπάζουν και τα τέσσερα πόδια στο έδαφος, όπως απεικονίζεται στο παρελθόν από τους ζωγράφους, και ο Muybridge σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει, έκανε αυτό το "φίλμ".Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν το 1872 και θεωρούνται ως μία από τις πρώτες μορφές της βιντεοσκόπησης, απέδειξαν ότι και τα τέσσερα πόδια συχνά άφηναν το έδαφος. Ωστόσο, η εικόνα ήταν διαφορετική από εκείνη που απεικόνιζαν οι ζωγράφοι καθώς υπήρχαν στιγμές που και τα τέσσερα πόδια λύγιζαν κάτω από το άλογο.

Γεννημένος στο Kingston στην Βρετανία, στις 9 Απριλίου 1830, ο Muybridgeμετανάστευσε στις ΗΠΑ και εργάστηκε στον εκδοτικό τομέα, πριν επιστρέψει στην Αγγλία για μερικά χρόνια. Ενώ αναρρώνει μετά από ένα ατύχημα που είχε στις ΗΠΑ από μία  ταχυδρομική άμαξα και αυτό έγινε αφορμή να ασχοληθεί περισσότερο με την φωτογραφία.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1860, επικεντρώθηκε στην αρχιτεκτονική τοπίου και θέματα, πριν από την παραγωγή των φωτογραφιών του Yosemite National Park, που καθιέρωσε τη φήμη του.

Το 1874 ο Muybridge διώχθηκε και αθωώθηκε για τη δολοφονία του εραστή της γυναίκας του καθώς στην πραγματικότητα η δολοφονία ήταν μια δικαιολογημένη ανθρωποκτονία υπό τον τίτλο "άγραφος νόμος" την εποχή εκείνη.

Tο 1880 ανακάλυψε την σύνθεσης της κίνησης με ένα σύστημα φωτογραφικών μηχανών που τις έστησε κατά μήκος ενός διαδρόμου ιπποδρομίας, καταγράφοντας τις εικόνες ενός αλόγου που κάλπαζε. Ανακάλυψε πως  η σύνθεση και εναλλαγή των μεμονωμένων φωτογραφιών σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα αποδίδουν την αίσθηση της κίνησης.

Επέστρεψε τελικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Μάιο 1904, μετά τη δημοσίευση της τελευταίας σειράς από δημοφιλή βιβλία με βάση τις εικόνες και την έρευνά του.

 ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr/diafora/science/186003.html - 09 Απριλίου 2012,

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 17:58  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1932

Εφευρίσκεται το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου