Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Διεθνές Συμπόσιο Βιοπληροφορικής στο ΝΟΗΣΙΣ

Διεθνές Συμπόσιο Βιοπληροφορικής στο ΝΟΗΣΙΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Βιοπληροφορική είναι το επιστημονικό πεδίο όπου η σύμπραξη της Βιολογίας με την Πληροφορική εξερευνά νέους τρόπους για την προσέγγιση των βιολογικών προβλημάτων. Ο κλάδος της Βιοπληροφορικής σήμερα θεωρείται, παγκόσμια, ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους, με εξαιρετικά ευρύ πεδίο εφαρμογών, ενώ έχει ήδη επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα και έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις. Κατέχει κεντρική θέση στις σύγχρονες εξελίξεις των Επιστημών της Ζωής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προγράμματα "Αποκωδικοποίησης" των Γονιδιωμάτων (DNA?του γενετικού μας υλικού), περιλαμβανομένου και αυτού του ανθρώπου.

Το European Bioinformatics Institute (EBI, Cambridge, UK), μέσω των προγραμμάτων υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχει, ξεκίνησε το 2008 την οργάνωση συμποσίων Βιοπληροφορικής σε συνεργασία με ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια παγκοσμίως. Το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, το οποίο έχει εντάξει από το 2004 στο Πρόγραμμα Σπουδών του, Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό, καθώς και στην έρευνά του, τη Βιοπληροφορική. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης αυτής της εξαιρετικής διεπιστημονικής προσέγγισης συνδιοργανώνεται με το EBI το Διεθνές Συμπόσιο Βιοπληροφορικής, από τις 7 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, που θα φιλοξενηθεί στο ΝΟΗΣΙΣ.

Με το παραπάνω συμπόσιο δίνεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να αποκτήσουν βασικά εφόδια στον τομέα της Βιοπληροφορικής. Επιπλέον, παρέχονται ερεθίσματα για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου στη χώρα μας. Η επιτυχής διεξαγωγή του συμποσίου Βιοπληροφορικής στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο ανάδειξης των δυνατοτήτων και της δυναμικής του Τμήματος Βιολογίας και του Πανεπιστημίου της πόλης μας.

Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης - Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, τηλέφωνο: 2310 483000, εσωτ. 105
Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ, τηλέφωνο: 2310 998324
www.noesis.edu.gr, www.facebook.com/NoesisScienceCenter
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012 23:28  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1953

Επισημαίνεται η διπλή έλικα ως δομή του DNA.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου