Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Πώς αξιοποίησαν τρεις δάσκαλοι την τεχνολογία για να διδάξουν καλύτερα

Πώς αξιοποίησαν τρεις δάσκαλοι την τεχνολογία για να διδάξουν καλύτερα

E-mail Εκτύπωση PDF

Καλύτερα με ένα animation

 

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

 

Πώς αξιοποίησαν τρεις δάσκαλοι την τεχνολογία για να διδάξουν καλύτερα

Στις 18 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Microsoft MIXathon Challenge, στον οποίο τρεις έλληνες εκπαιδευτικοί βραβεύτηκαν για την βέλτιστη αξιοποίησή του στην τάξη.


Το Office Mix, είναι μια επέκταση του Microsoft PowerPoint που διατίθεται δωρεάν. Σκοπός της, να διευκολύνει τη μετατροπή των παρουσιάσεων σε ευχάριστα, διαδραστικά online μαθήματα τα οποία μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους μαθητές και συνάδελφοι μέσα από το OneNote, στο διαδίκτυο ή στο αντίστοιχο σύστημα διαχείρισης μάθησης.

Η εργασία του Δημήτρη Αίσωπου έλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό

Ο Δημήτρης Αίσωπος είναι ειδικός παιδαγωγός στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου και αξιοποίησε το Office Mix για να ψηφιοποιήσει τις κοινωνικές ιστορίες ώστε να λάβουν μορφή ελκυστικού για τα παιδιά animation. Τις ανέβασε στο Διαδίκτυο και έτσι, μπορείτε να δείτε πώς διδάσκει παιδιά στο φάσμα του αυτισμού για παράδειγμα, ότι θα πρέπει να τακτοποιούν το δωμάτιό τους.

  • Η βραβευμένη ως η καλύτερη εργασία στο MIXathon Challenge του Δημήτρη Αίσωπου δημοσιεύεται στη διεύθυνση: https://mix.office.com/watch/1t85n0siypce

Η εργασία του Δημήτρη Αίσωπου βραβεύτηκε και στην ειδική κατηγορία για εργασίες με θέμα την «Ειδική Εκπαίδευση». Το βραβείο του θα παραλάβει από τον χορηγό του διαγωνισμού σε αυτήν την κατηγορία, την ελληνική startup Kinems -kinems.com, η οποία, με τη βοήθεια της κάμερας Microsoft Kinect, έχει δημιουργήσει μια μέθοδο μάθησης με βάση το παιχνίδι, για παιδιά με πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες.

Συμεών Ρετάλης, ένας από τους δύο δημιουργούς μιλάει στο tech.in.gr: «Θέλω να παραμένουν στο σχολείο τα παιδιά με δυσπραξία»

Ο Βασίλης Βαρβαρήγος, υπεύθυνος εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κέρδισε τη δεύτερη θέση, με τη συμμετοχή του, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας της Β? Λυκείου, με τίτλο ?AIDS_for_MIXathon? , η οποία έχει ως αντικείμενο την ασθένεια του AIDS και τον ιό που προκαλεί τον HIV.

  • Το αποτέλεσμα της δουλειάς του κου Βαρβαρήγου που αξιοποιεί το Office Mix δημοσιεύεται στη διεύθυνσηhttps://mix.office.com/watch/1rdtoczyom741

Όπως δήλωσε «Ο διαγωνισμός Microsoft MIXathon Challenge αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα και τους μαθητές μου να εξοικειωθούμε με το νέο πρόσθετο Office MIX. Μέσα από τη διερευνητική μάθηση και τη δημιουργία, οι μαθητές μου ευαισθητοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι σε μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, το AIDS, και τις κοινωνικές της προεκτάσεις. Και τώρα, μέσα από το mix.office.com, οι ίδιοι μεταφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν στους συμμαθητές τους (και όχι μόνον). Η βράβευση αυτή, ως επιστέγασμα της προσπάθειάς μας, με γεμίζει χαρά και διάθεση για ακόμα περισσότερο MIXing με τους μαθητές μου.»

Τέλος, o Γιάννης Σουδίας, καθηγητής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, κατέκτησε την τρίτη θέση με το καινοτόμο μάθημα «Εισαγωγή στα Κλάσματα», στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν, μέσα από απλά παραδείγματα, τα κλάσματα, υπογραμμίζοντας ότι «Το Office Mix αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών. Εύκολα και απλά μπορούν να δημιουργηθούν αποτελεσματικά διαδραστικά μαθήματα. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα και τους μαθητές μου να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε το καλύτερο μας μάθημα».

  • Η «Εισαγωγή στα κλάσματα» από το δάσκαλο Σουδία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://mix.office.com/watch/b4tu1yt8kh0i και απευθύνεται σε παιδιά της Γ' Δημοτικού.

Οι τρεις νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εκδήλωση εκπαιδευτικών, Global Educator Exchange, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2016 στη Βουδαπέστη. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στην επόμενη πρόκληση που θα αναλάβουν πρόθυμα.

 

www.http://tech.in.gr/

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1969

Εμφυτεύεται τεχνητή καρδιά σε άνθρωπο, με την οποία ζει τρεις μέρες.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου