Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Προσγείωση στον Άρη

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα Spirit και Opportunity ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2003 και είχαν σαν αποστολή να μελετήσουν το έδαφος και τα πετρώματα, ώστε μέσα από τις πληροφορίες να απαντηθεί το ερώτημα σχετικά με το παρελθόν του Άρη.

Η αποστολή εντάχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εξερεύνησης του πλανήτη από τη NASA, το οποίο περιλάμβανε τρεις προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες. Τα δύο Viking το 1976 και το Mars Pathfinder το 1997.Οι επιστήμονες πίστευαν ότι η αποστολή των δύο οχημάτων στον Άρη θα διαρκούσε 3 μήνες αλλά το spirit τους διέψευσε καθώς συνέχιζε να «εργάζεται» για 6 χρόνια, 2 μήνες 19 ημέρες ή αν προτιμάτε, 25 φορές πάνω από την αρχική προγραμματισμένη διάρκεια της αποστολής!

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δείτε ένα εντυπωσιακό animation
το οποίο απεικονίζει την αποστολή
του όχήματος "Spirit"
της Nasa για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

 

Click Here for: "How to get to Mars. Very cool !

 


 

 

 


ΔΕΝ είναι ένα απλό ηλιοβασίλεμα...... Είναι η φωτογραφία του αιώνα.

 

Ότι και να πεις για αυτή τη φωτογραφία θα είναι πάντα λιγότερο της αξίας της. Φαινομενικά είναι μια απλή όμορφη φωτογραφία ηλιοβασιλέματος. Ίσως κάποιοςσκεφτεί τη Σαντορίνη και πει οτι έχει δει καλύτερα ηλιοβασιλέματα... Και όμως εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω οτι είναι η καλύτερη φωτογραφία του αιώνα. Αναμφίβολα έχει μια ομορφιά και το χρωματικό φάσμα έχει και αυτό μια ιδιαιτερότητα που την καθιστά μοναδική. Αυτό που την κάνει τη φωτογραφία του αιώνα είναι το τι χρειάστηκε για να βγει αυτή η εικόνα. Για να τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία χρειάστηκε όλη σχεδόν η τεχνολογική προοδος της ανθρωπότητας. Μια εικόνα που σχεδόν συνεργάστηκαν όλες οι επιστήμες. Ατελείωτες ώρες έρευνας και επιστημονικών μελετών αποτελούν το υπόβαθρο της. Η εικόνα είναι το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Αρη. Ο ήλιος στον κόκκινο πλανήτη φαίνεται 2/3 πιο μικρός απ' ότι στη Γή, γιατί βρίσκεται πιο μακριά.


Την τράβηξε το ρομπότ Spirit που έχει σταλεί να εξερευνήσει τον Άρη, από το χείλος του κρατήρα Gusev
.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2013 10:29  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1967

Παράγονται κλώνοι σπονδυλωτών.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου