Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Το μέλλον βρίσκεται στο Διάστημα

Το μέλλον βρίσκεται στο Διάστημα

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Αυτό υποστηρίζει ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ. Η μόνη ευκαιρία που έχει η ανθρωπότητα να επιβιώσει μακροπρόθεσμα είναι να εγκαταλείψει τη Γη, για να αποικήσει άλλους πλανήτες, αλλιώς αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης από μια μεγάλη γκάμα τρομερών απειλών.

 "Η ανθρώπινη φυλή δεν πρέπει να έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι " ή σε ένα πλανήτη?, ανέφερε ο επιφανής Βρετανός επιστήμονας, που πάντως δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του φόρουμ "Big Think". Ο Χόκινγκ κάλεσε την ανθρωπότητα να μην είναι εσωστρεφής και αντιθέτως να εξαπλωθεί στο διάστημα τους επόμενους δύο.. αιώνες, καθώς απειλείται η ίδια η ύπαρξή της.

"Εισερχόμαστε σε μια ολοένα πιο επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας μας. Ο πληθυσμός μας και η χρήση των πεπερασμένων φυσικών πόρων του πλανήτη μας αυξάνονται εκθετικά, παράλληλα με την τεχνική ικανότητά μας να αλλάζουμε το περιβάλλον προς το καλό ή το κακό", τόνισε και εκτίμησε ότι δύσκολα η ανθρωπότητα θα αποφύγει κάποια καταστροφή τα επόμενα 100 χρόνια, πολύ περισσότερο τα επόμενα 1.000 ή 1 εκατ. χρόνια.

"Αν θέλουμε να επιβιώσουμε πέρα από τον επόμενο αιώνα, το μέλλον μας βρίσκεται στο διάστημα" είπε ο Χόκινγκ και πρόσθεσε ότι γι' αυτό τον λόγο τάσσεται υπέρ των επανδρωμένων με ανθρώπους διαστημικών πτήσεων και όχι μόνο υπέρ των ρομποτικών αποστολών.

HELLENICSPACE

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 09:40  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1912

Διατυπώνεται η θεωρία της μετακίνησης των ηπείρων.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου