Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Οι πιο ωραίες φωτογραφίες του πλανήτη Δήμητρα

Οι πιο ωραίες φωτογραφίες του πλανήτη Δήμητρα

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Newsroom , CNN Greece

Οι πιο ωραίες φωτογραφίες του πλανήτη Δήμητρα

Πηγή: NASA / Η Δήμητρα φωτογραφημένη από το σκάφος Dawn

Το σκάφος Dawn φωτογραφίζει τον πλανήτη Δήμητρα. Και τραβά, ίσως τις καλύτερες φωτογραφίες του «νάνου πλανήτη», όπως ονομάζεται η Δήμητρα, μέχρι σήμερα! Το σκάφος Dawn, δηλαδή «Αυγή», ανήκει στη Διαστημική Υπηρεσία της NASA. Ο πλανήτης Δήμητρα, βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία.

CrMz7GBUkAEMMHy

Το σκάφος Dawn φωτογράφησε και τον κρατήρα Occator, πρόκειται για τον Σβαρνιστή,όπως είναι το όνομα του αγροτικού θεού των Ρωμαίων. Ο πλανήτης έχει πλάτος 92 χιλιομέτρων και βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων στο κέντρο φαίνεται μια περιοχή εντόνως φωτεινή, η οποία έχει προβληματίσει τους επιστήμονες για την προέλευσή της.

 

CrSYogbVUAAFzmy


Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, η μυστηριώδης ανάκλαση προέρχεται από άλαταμέσα στον κρατήρα, τα οποία είναι υπολείμματα που παρέμειναν εκεί, όταν κάποιο αλμυρό υγρό ανάβλυσε από το υπέδαφος, πάγωσε και τελικά εξαχνώθηκε, καθώς ο πάγος μετατράπηκε σε ατμούς.

Ct78jqiVIAEDq8z

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Αυγή φωτογράφησε την Δήμητρα, αλλά η 5η φορά που το σκάφος πέρασε πάνω από τη Δήμητρα, σε ύψος 1.480 χιλιομέτρων. Ήδη το σκάφος ανέβηκε σε ύψος 7.200 χιλιομέτρων για το επόμενο πέρασμά του.


CxlMiZKUcAM5JFe

To Dawn είναι το πρώτο σκάφος που έφθασε στη Δήμητρα τον Μάρτιο του 2015 και έκτοτε την μελετά με την κάμερα και τα επιστημονικά όργανά του.

Cxggl8iUQAAwwTP

Προηγουμένως, μεταξύ Ιουλίου 2011-Σεπτεμβρίου, είχε επισκεφθεί τον πρωτοπλανήτη Εστία, ένα από τα μεγαλύτερα σώματα στη ζώνη των αστεροειδών.

ΠΗΓΗ: CNN Greece

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 21:27  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1905

Ο ʼλμπερτ Αϊνστάϊν διατυπώνει την ειδική θεωρία της σχετικότητας και περιγράφει το Σύμπαν.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου