Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Με .... άρωμα Ελλάδας η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με .... άρωμα Ελλάδας η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Με? άρωμα Ελλάδας η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

08/11/2019

|Για πρώτη φορά η χώρα μας συμμετέχει με ομάδες σε όλες τις κατηγορίες

Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου η 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στο Γκιούρ της Ουγγαρίας, με τη συμμετοχή 73 χωρών και 423 ομάδων, με την Ελλάδα να συμμετέχει για πρώτη φορά με ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, προκειμένου να δώσουν τη «μάχη» για την παγκόσμια διάκριση.

Στην 11η χρονιά συμμετοχής της στην Ολυμπιάδα, η Ελλάδα θέτει υψηλούς στόχους. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν εργαστεί επί 5 μήνες, για να διεκδικήσουν μία θέση στον παγκόσμιο τελικό και να συνεχίσουν την επιτυχημένη παράδοση της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση για την εκπαίδευση και την επιστήμη. Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας είναι οι Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) και για αυτό τον λόγο, οι προκλήσεις θα αφορούν νέες, καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

 

Έξυπνη πόλη θεωρείται εκείνη όπου οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) χρησιμοποιούνται προς όφελος των κατοίκων, με σκοπό να λειτουργούν πιο αποδοτικά τα παραδοσιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες και να μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες. Αναλόγως την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να οικοδομήσουν ρομποτικές κατασκευές που συμβάλλουν στις παρακάτω διαστάσεις των Έξυπνων Πόλεων:

- Έξυπνες μεταφορές (Smart Passenger Transport)
- Έξυπνος φωτισμός (Smart Lighting)
- Έξυπνα Δίκτυα (Smart Network)
- Έξυπνη διακυβέρνηση (Smart Governance)
- Έξυπνη εκπαίδευση (Smart Education)
- Έξυπνοι χώροι εργασίας (Smart Workplaces)

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas, με Στρατηγικό Συνεργάτη την Cosmote. Για το έτος 2019 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 12:18  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1986

Tο αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο εξερράγει κατά το πρώτο λεπτό της απογείωσής του.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου