Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Αποθήκευση όλων των δημοσιευμένων άρθρων | Σπουδές στο Εξωτερικό - Αγγλία:

Σπουδές στο Εξωτερικό - Αγγλία:

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγλια σημαια

 

Οκτώβριος 17, 2019

by Καλοδήμος Δ.


Περισσότερα: http://sep4u.gr/34433/spoudes-sto-eksoteriko/

Εισαγωγή

Το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας αποτελείται από περισσότερα από 200 πανεπιστήμια, κολέγια και άλλα ιδρύματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι δημόσια.

Η Αγγλία έχει μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και αρκετά από τα πανεπιστήμιά της κατατάσσονται συχνά στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων, με τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Cambridge να εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα. Τίτλοι Σπουδών

Τα πανεπιστήμια της Αγγλίας προσφέρουν πρώτο τίτλο σπουδών (Βachelor?s Degree), μεταπτυχιακό (Master?s) και διδακτορικό. Τo Bachelor?s Degree αποκτάται μετά από τρία χρόνια πλήρους φοίτησης, με κάποιες εξαιρέσεις όπως ιατρική, οδοντιατρική και κτηνιατρική. Το μεταπτυχιακό απονέμεται μετά από εκπαίδευση ενός έτους και το διδακτορικό μετά από σπουδές 3-4 ετών.

Επίσης, ορισμένα πανεπιστήμια σε συγκεκριμένους κλάδους προσφέρουν τα λεγόμενα Foundation Courses που είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εισαγωγής σε πανεπιστήμιο, με την παρακολούθηση ενός προκαταρκτικού έτους.

Κριτήρια Εισδοχής

Τα κριτήρια εισδοχής διαφέρουν, ανάλογα με τον κλάδο σπουδών και το πανεπιστήμιο, με τα πιο δημοφιλή να είναι τα G.C.S.E. (General Certification of Secondary Education) και τα A-levels (Advanced Level General Certification of Education) σε διάφορα θέματα.

Επίσης, ο υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει απολυτήριο αναγνωρισμένης δευτεροβάθμιας σχολής και να αποδείξει τη γνώση του στην αγγλική γλώσσα (G.C.S.E., T.O.E.F.L., I.E.L.T.S. κ.τ.λ.). Διαδικασία εισδοχής Ο μαθητής μπορεί αρχικά να ζητήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) της χώρας του ή από τα ίδια τα πανεπιστήμια που τον ενδιαφέρουν, π.χ. από την ιστοσελίδα www.ucas.com.

Όταν έχει καταλήξει, όσον αφορά στις επιλογές του, θα πρέπει να κάνει την αίτησή του διαδικτυακά, μέσω του κεντρικού φορέα εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολέγια, του λεγόμενου UCAS (University College Admissions Service - www.ucas.com). Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει στην αίτηση του UCAS μέχρι και 5 επιλογές πανεπιστημίων που τον ενδιαφέρουν, εκτός στην περίπτωση της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής που δικαιούται να δηλώσει μόνο 4 επιλογές.

H αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μεταξύ των ημερομηνιών της 1ης Σεπτεμβρίου 2019 και της 15ης Ιανουαρίου 2020, αν ο ενδιαφερόμενος σκοπεύει να αρχίσει τις σπουδές του το φθινόπωρο του 2020 κ.ο.κ.

Υπάρχουν βέβαια και οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Οι αιτήσεις για εισδοχή σε προγράμματα σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής, καθώς και για τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Cambridge, για το 2021 θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021 (μέσω του www.admissions.ox.ac.uk και www.cam.ac.uk/admissions, αντίστοιχα).

Επίσης, η διαδικασία εισδοχής σε προγράμματα Καλών Τεχνών είναι διαφορετική, γι αυτό ο υποψήφιος θα ήταν καλό να επικοινωνήσει με το πανεπιστήμιο που τον ενδιαφέρει.

Το UCAS αναλαμβάνει να παραπέμψει την αίτηση του υποψηφίου στα πανεπιστήμια που επέλεξε. Στη συνέχεια, το κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίσει κατά πόσο θα προσφέρει θέση άνευ όρων ή με όρους ή θα απορρίψει την αίτηση. Οι αποφάσεις αυτές θα σταλούν στο UCAS που θα ενημερώσει μετά τον υποψήφιο, ο οποίος έχει δικαίωμα να κρατήσει μία ή δύο προσφορές. Η οριστικοποίηση θέσης γίνεται, συνήθως, μετά που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του μαθητή, π.χ. αποτελέσματα G.C.E.).

Στέγαση

Συνιστάται στους φοιτητές να δηλώνουν στο πανεπιστήμιο αν ενδιαφέρονται για εξασφάλιση δωματίου στη φοιτητική εστία. Συνήθως, οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν προτεραιότητα στην εξασφάλιση στέγης. Τα Halls of Residence εξασφαλίζουν διαμονή και διατροφή.

Επίσης, κάποιος μπορεί να ενοικιάσει διαμέρισμα μαζί με άλλους. Τα ενοίκια διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, με το Λονδίνο και το Edinburgh να είναι τα πιο ακριβά.

Δίδακτρα

Φοιτητές που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε. καταβάλουν τα ίδια δίδακτρα με τους Άγγλους πολίτες. Τα δίδακτρα ποικίλουν, ανάλογα με το πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα σπουδών και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 9250 στερλίνες.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Oι φοιτητές δικαιούνται να χρησιμοποιούν δωρεάν τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας - Νational Health Service (N.H.S.). Χρήσιμες πηγές πληροφόρησης

Χρήσιμες πηγές πληροφόρησης

www.educationuk.org, www.britishcouncil.org

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 22:43  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1941

Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση με αεριωθούμενο αεροπλάνο.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου