Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Επικαιρότητα | Η 10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη!

Η 10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη!

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει από 25 έως 29 Απριλίου 2018 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 8, Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός) την «10η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα».


 

 

1918 - 2018

100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Επιθυμώντας να συμβάλει ενεργά στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και την ανακήρυξη από το Υπουργείο Παιδείας του 2018 ως «Έτος Μαθηματικών», η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος αποφάσισε να εντάξει τη θεματολογία, τις κεντρικές ομιλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας μέσα στο πλαίσιο αυτής της επετείου.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι στόχοι της ανακήρυξης του 2018 ως «Έτος Μαθηματικών» είναι:

? Να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των Μαθηματικών και ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού.
? Να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά, την ιστορία και τη διδασκαλία τους.

Προωθώντας αυτούς τους στόχους η Δ.Ε. του Παραρτήματος επιλέγει ως κεντρικό θέμα της 10ης Μαθηματικής Εβδομάδας το εξής:

Τα Μαθηματικά ? Ρίζα των Επιστημών

Θα αφιερωθούν ειδικές συνεδρίες του προγράμματος της Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας σε κεντρικές ομιλίες, εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια με θέματα από την ιστορία, φιλοσοφία και επιστημολογία των Μαθηματικών, τη σχέση των Μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες, τη μαθηματική εκπαίδευση και γενικότερα την ανάδειξη της μεγάλης συμβολής των Μαθηματικών στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Ένα τμήμα αυτών των εκδηλώσεων θα αφιερωθεί στην ιστορία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της μαθηματικής έρευνας και παιδείας στην Ελλάδα.

Παράλληλα θα λάβουν χώρα σεμινάρια ? εργαστήρια διδακτικής και μαθηματικών λογισμικών, παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών από μαθητές γυμνασίου, λυκείου, καθώς και φοιτητές, ενώ θα βραβευθούν οι διακριθέντες στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Πληροφορίες: https://10h-math2018.blogspot.gr/

ΠΗΓΗ: http://skg247.gr - 09/04/2018

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Μάιος 2018 22:31  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1928

Ο Φλέμινγκ ανακαλύπτει τυχαία την πενικιλίνη.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου