Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Επικαιρότητα | Μάνος Ιατρίδης. Ο Δημιουργός

Μάνος Ιατρίδης. Ο Δημιουργός

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΟ ΙΑΤΡΙΔΗ

 

 

Στην 25η Δ.Ε.Θ, το έτος 1960, που συνέπιπτε με τη 10η επέτειο από την ίδρυση της ΔΕΗ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων Μάνος Ιατρίδης, παρουσίασε δύο ιδέες. Στη μία από τις δύο αίθουσες του περιπτέρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού,  εγκατέστησε και λειτούργησε έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό. Στη δεύτερη, έναν τηλεοπτικό σταθμό με εμβέλεια 20-30 χλμ που λειτούργησε για τρείς εβδομάδες, τις ημέρες λειτουργίας της Έκθεσης.. Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα! Τα όσα προηγήθηκαν για να στηθεί με πολύ κόπο και να λειτουργήσει η πρώτη Eλληνική τηλεόραση  προκάλεσαν τον θαυμασμό ξένων και Ελλήνων συνεργατών, οι οποίοι δήλωσαν χαρακτηριστικά για τον Μάνο Ιατρίδη:
"Δεν ήξερε πως αυτό που πήγαινε να κάνει ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.  Γι αυτό και το κατόρθωσε".

 

Πρώτη εκπομπή τηλεόρασης - ΔΕΘ 1960

 

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, ο Μάνος Ιατρίδης, πρωτοστατεί στη δημιουργία του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο μετεξελίχθηκε σταδιακά στο σημερινό Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-Νόησις.

Στη μνήμη του Μάνου Ιατρίδη και στο πολυδιάστατο έργο του αφιερώνεται η εκδήλωση που οργανώνεται την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο "Καθηγητή Ν Οικονόμου", στο ΝΟΗΣΙΣ .

Σας ενημερώνουμε ότι η τιμητική εκδήλωση μνήμης για τον Μάνο Ιατρίδη,  θα μεταδοθεί ζωντανά ( live streaming) στην ιστοσελίδα www.noesis.edu.gr/live.

Επικοινωνία: Ιωάννης Παπαευσταθίου Γ.Γ. Ιδρύματος Νόησις" 2310 483.000 (εσ 112) , Κώστας Τάνης Διευθυντής  λειτουργίας Νόησις 2310 483.000 (εσ.108)

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 10:43  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1940

Επινοείται το σύστημα της έγχρωμης τηλεόρασης.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου