Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Ιστορία ΤΜΘ | ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΑΕΙΜΝHΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΜΗ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΑΕΙΜΝHΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΜΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

 


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ

ΑΕΙΜΝHΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΜΗ

Mε μεγάλη λύπη, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπητός Αντώνης Τρίμης, Πρόεδρος του Σωματείου και Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας». Η εξόδειος  τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Κυρίου και η ταφή του στο Κοιμητήριο Καλαμαριάς

Ο Αντώνης Τρίμης είχε το προνόμιο μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του να προσφέρει με ενθουσιασμό τις υπηρεσίες του στο αγαπημένο του Τεχνικό Μουσείο,. Ο Αντώνης υπήρξε μέλος του Τεχνικού Μουσείου που σήμερα ονομάζεται «Φίλοι του Ιδρύματος Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (1981-2018) και Πρόεδρος του (2013-2018). Υπήρξε βασικός παράγοντας για την ανάδειξη του Τεχνικού Μουσείου και του Ιδρύματος και διακρίθηκε για τις Ιδέες του, τον Ενθουσιασμό του, την Κοινωνικότητα και την Δυναμικότητα του.

Οι σύντροφοι του στην όμορφη ιστορία που ζήσαμε όλοι μαζί, θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη, εκτίμηση και νοσταλγία.

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου 
Σωματείου "Φίλοι του Ιδρύματος Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας"

 

Από το Αρχείο της Χριστίνας Πλακίδου, Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Φίλοι του ΚΔΕΜΤ

 

 


 

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΓΑΛΑ


Για τον Αντώνη Τρίμη, τον επιστήμονα και επαγγελματία σε uέματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού θα αναφερθούν άλλοι από τους παρευρισκόμενους σε αυτόν τον αποχαιρετισμό.

Εγώ, εκ μέρους του ΝΟΗΣΙΣ αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ στον άνθρωπο Αντώνη Τρίμη και την ενασχόλησή του με τη διάδοση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, την Εκπαίδευση και τον εθελοντισμό.

Υπήρξε μέλος του Σωματείου Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης από το 1981, στα πρώτα βήματα του, και δραστηριοποιήθηκε σε θέματα  οργάνωσης και  εκπαίδευσης.

Συνέβαλε στη δημιουργία του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και ήταν πάντοτε παρών στις ποικίλες προσπάθειες του Φορέα για την υλοποίηση του Έργου κατασκευής των εγκαταστάσεων του και τη λειτουργία του.

Από το έτος 2013 διετέλεσε συνεχώς Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου που σήμερα έχει μετονομασθεί σε Σωματείο Φίλων του ΝΟΗΣΙΣ.

Από το 2015 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΗΣΙΣ και συνέβαλε τα μέγιστα στο πολύπλευρο έργο που συντελέστηκε μέχρι σήμερα. Στις συνεδριάσεις μας ήταν πάντα η ήπια αλλά σταθερή φωνή της ενότητας και της αισιοδοξίας.

Ο Αντώνης Τρίμης ήταν πάντα γλυκύτατος, ήπιος και ενθουσιώδης. Είχε μια πολύπλευρη επαφή με τη φύση, τη γη και τους καρπούς της και έφυγε δυστυχώς κοντά της.

Τον προηγούμενο μήνα, κατά την κοπή της πίτας του ΝΟΗΣΙΣ, μου προσέφερε ένα βάζο μέλι.
Φρόντισε ακόμη και η συσκευασία του να μην είναι τυπική.
Ήταν φτιαγμένη με απλά υλικά και διακοσμημένη με εικόνες που αγαπά.

Με πλησίασε ιδιαιτέρως για να μου εκφράσει τον ενθουσιασμό του και την εμπιστοσύνη του σε εμάς τους νεώτερους. Ήταν φανερά και ίσως προφητικά φορτισμένος.

Αντώνη Τρίμη σε χαιρετώ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα για τα ανθρώπινα. Τη γλυκύτητα και τον πολιτισμό σου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΔΕΜΤ - ΝΟΗΣΙΣ

Καθηγητής Μιχάλης Σιγάλας

 
ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

 

Αγαπημένε μας Αντώνη,

Μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, στην τελευταία σου κατοικία, η αγαπημένη σου οικογένεια, οι συγγκενείς και εμείς οι φίλοι σου, για να σε αποχαιρετίσουμε, για να σε ευχαριστήσουμε για τα πρότυπα που μας δίδασκες, για τη χαρά που μας έδινες με την παρουσία σου και για να σε παινέσουμε για την πολύπλευρη προσφορά σου σε θέματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, και Ιδρύματα, στην επιμόρφωση στελεχών, στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση νέων και στην κοινωνική προσφορά του.

Όλοι σε αγαπήσαμε γιατί ήσουν ένας αγνός άνθρωπος, ονειροπόλος, γεμάτος ενέργεια, καλός φίλος και πάνω απ΄ όλα αγωνιστής.

Ο Αντώνης Τρίμης είχε το προνόμιο μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του να προσφέρει με ενθουσιασμό τις υπηρεσίες του στο αγαπημένο του Τεχνικό Μουσείο. Πριν από τρείς ημέρες ήμασταν συγκεντρωμένοι όλοι μαζί στο γραφείο του Μουσείου και κάναμε προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του Σωματείου για το 2018, την επικείμενη 42η Γενική Συνέλευση των Μελών, το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής και τις άλλες δραστηριότητες μέσα στο έτος. Ο Αντώνης ήταν πάντοτε πρόθυμος να συμμετάσχει σ΄όλες τις δραστηριότητες και να εκπροσωπήσει το Σωματείο όπου χρειαζόταν.

Ο Αντώνης υπήρξε μέλος του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης που σήμερα ονομάζεται «Φίλοι του Ιδρύματος Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» από το 1981 και Πρόεδρος του, τα τελευταία πέντε χρόνια από το 2013.

Υπήρξε βασικός παράγοντας για την ανάδειξη του Τεχνικού Μουσείου και του Ιδρύματος και διακρίθηκε για τις Ιδέες του, τον Ενθουσιασμό του, την Κοινωνικότητα και την Δυναμικότητα του.

Ήταν περήφανος που συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και πάντοτε το εμπλούτιζε με καλές ιδέες και ρομαντικές εκφάνσεις. Ήταν ιστορικό το ανθάκι που συνόδευε πάντοτε το πέτο του και την υπογραφή του στα κείμενα.

Σύντομο Βιογραφικό Αντώνη Τρίμη

Σπούδασε Γεωπόνος - Οικονομολόγος PhD.

Αρχικά απασχολήθηκε ως Εισηγητής Θεμάτων Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, και Ιδρύματα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν μακροχρόνιες σπουδές στις ΗΠΑ.

Υπήρξε ανώτερο και ανώτατο στέλεχος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Γεν.Διευθυντής 1974 - 1977).

Εμπειρογνώμων του ΟΗΕ σε θέματα Κοινοτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδικός Επιστήμονας στο ΑΠΘ, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Παιδείας στο μάθημα «Οικονομία και Εκπαίδευση».

Διευθυντής της Ελληνικής Συμβούλων Α.Ε., της Εταιρίας Εφαρμογών Management ΕΠΕ, της Αλευροβιομηχανίας ΚΔ Κατσαβουνίδη, του Οργανισμού Δημητριακών ΗΠΑ.

Παράλληλα υπηρέτησε ενεργά σε μεγάλο αριθμό Σωματείων, Ομίλων και Οργανισμών.

Αγαπητέ Αντώνη,
Οι σύντροφοι σου στην όμορφη ιστορία που ζήσαμε όλοι μαζί, τα Μέλη του Σωματείου και το προσωπικό του Ιδρύματος, θα σε θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη, εκτίμηση και νοσταλγία. Καλό σου ταξίδι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

Ιωάννης Παπαευσταθίου
Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Φίλων
Γενικός Γραμματέας Ιδρύματος

 


 

Μήνυμα από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Κ.Μ.


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της, καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια

για τον θάνατο του Προέδρου των Φίλων του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ.

Ο Αντώνης Τρίμης υπήρξε ένας ρομαντικός στοχαστής και ήταν πάντα κοντά στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Ενθάρρυνε τις μαθητικές προσπάθειες και ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις των μαθητών στο ΝΟΗΣΙΣ.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό.

Αιωνία του η μνήμη.

Παναγιώτης Ανανιάδης
Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Κ.Μ.

 


 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ

 

Είμαι συγκλονισμένος...

Βλέπω μπροστά μου το μέλι ... (δώρο του για το νέο χρόνο)

Διακοσμημένο με το λουλουδάκι. Θα μας λείψει !

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στους δικούς του.

Μιχάλης Σιγάλας - Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Τι εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση... Δύσκολο να το συνειδητοποιήσω.

Λυπάμαι βαθύτατα.
Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.
Θα μας λείψει !

Μανώλης Πλειώνης - Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Πολύ δυσάρεστο νέο... Τι να πούμε; Τι περίεργα παιχνίδια παίζει ο θάνατος... Τουλάχιστον, έφυγε γρήγορα και δεν πρόλαβε να φοβηθεί την πορεία προς αυτόν. Ο Αντώνης, πριν λίγες μέρες, ήταν μαζί μας, με ιδέες και προτάσεις. Θα μας λείψεις Αντώνη. Τα θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

Γιάννης Σειραδάκης - Μέλος Δ.Σ. ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Πολύ δυσάρεστη και ξαφνική είδηση. Ο Αντώνης,  άνθρωπος πράος, μορφωμένος και με διάθεση πάντα να βοηθά, είναι οι εντυπώσεις μου και απο την προσωπική γνωριμία με την οικογένειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην Ελλη και τα παιδιά.

Αλέκα Αλεξοπούλου - Μέλος Δ.Σ. ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Μεγάλο το κενό, πολύ μεγάλο

Ξενής Σαχίνης - Μέλος Δ.Σ. ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Ας αναπαυθεί Η ψυχή του καλού μας φίλου και συνεργάτη. ην συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του.

Παναγιώτης Γκόγκος - Μέλος Δ.Σ. ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος - Μέλος Δ.Σ. ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ξεχωριστός και αξέχαστος

Μιχάλης Γκαβέζος - Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Φίλων ΚΔΕΜΤ

 

Μία μεγάλη απώλεια..

Φίλος και συνεργάτης τα τελευταία χρόνια στο Σωματείο...
Με ένα λουλούδι στο χέρι ήταν δίπλα στους μαθητές και τα παιδιά που αγαπούσε και ενθάρρυνε κάθε τους προσπάθεια... Θα μου λείψουν οι συμβουλές του...

Θα τον θυμάμαι με αγάπη...

Ηλιάδης Κωνσταντίνος - Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σωματείου Φίλων του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Με συγκλόνισε ο χαμός τού Αντώνη. Τον γνώρισα λίγο αλλά κέρδισα την αγάπη για ζωή πού ακτινοβολούσε σε κάθε του ενέργεια.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

Στέλιος Σουρουλάς  Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Φίλων ΚΔΕΜΤ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Αντώνη,
Είσαι ακόμη για μας, ζωντανός. Δεν πιστεύουμε ότι έφυγες. Σε βλέπουμε να ξεπροβάλεις στην πόρτα με το κίτρινο λουλουδάκι στο μέρος της καρδιάς. Όταν σε ρώτησα γιατί μόνο κίτρινο, μου απάντησες: είναι το μόνο χρώμα που βρίσκω όλες τις εποχές .......

Γιώργος Χατζηαργυρός
π. Μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Φίλων του ΚΔΕΜΤ

 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΜΗ

Ένα αντίο που θα ταίριαζε στον Αντώνη Τρίμη θα είχε ρίμα και άρωμα λουλουδιών.

Γιατί αυτά χαρακτήριζαν, μεταξύ άλλων, ένα άτομο που ξεχώριζε με τη ευγένεια, το χαμόγελο, την αγάπη για τη ζωή και το συνάνθρωπο.

Για το Συμβούλιο Εργαζομένων του ΝΟΗΣΙΣ
Μαρία Καρνέζου Ph.D.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα

 


Συλλυπητήριο μήνυμα Θεματικού Δικτύου ?Ασφάλεια στο Διαδίκτυο?

Χθες πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Δρ. Αντώνη Τρίμη, προέδρου του "Φίλοι του Ιδρύματος Κέντρο Διάδοσης επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας" . Παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα συλλυπητήρια όλων των συνεργατών του Θεματικού Δικτύου "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" προς την οικογένειά του και τα μέλη του σωματείου σας.

Εκ μέρους του Δικτύου
Η Συντονιστική Επιτροπή
Σχολικοί Σύμβουλοι

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 12:16  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1954

Το αντισυλληπτικό χάπι αποδεικνύεται αποτελεσματικό.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου