Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Θέματα που αφορούν τα Μέλη του Σωματείου Φ-ΤΜΘ | Δημοσιεύσεις - Επικοινωνία - Ενημέρωση | Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης»

Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης»

E-mail Εκτύπωση PDFΟλοκληρώθηκαν, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, οι δύο προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των Μελών του Σωματείου «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης».

 

(Φωτογραφία Δήμητρας Παλακίδου)

 

Η  πρώτη,η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών, πραγματοποιήθηκε για την τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου.

Όπως είναι γνωστό, το έτος 1978 ιδρύθηκε το Σωματείο με την επωνυμία Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία και με πολλά επιτεύγματα σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, πάνω από μία εικοσαετία καταρχήν στο κτίριο που διάθεσε η Εταιρία ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΟΝΣΕΡΝ και στη συνέχεια σε βιομηχανικό κτίριο που διέθεσε στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. η ΕΤΒΑ.

Το έτος 2000 ξεκίνησαν από το Σωματείο οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Ιδρύματος «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» και της κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων. Εκ μέρους της Πολιτείας ζητήθηκε τότε η αλλαγή της ονομασίας του Σωματείου.

Στο πλαίσιο της απαίτησης αυτής που έθεσε η Πολιτεία, η Διοίκηση του Σωματείου αποφάσισε την τροποποίηση του υφιστάμενου Καταστατικού του και άλλαξε την επωνυμία του σε «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης». Η επωνυμία αυτή επιλέχθηκε αφενός για να διατηρηθεί η συνέχεια  του αρχικού Σωματείου, που δημιούργησε το Ίδρυμα και αφετέρου για να καλύψει τυπικές υποχρεώσεις σε ιδιοκτησιακά και φορολογικά θέματα. Κύριος στόχος του Σωματείου με τη νέα ονομασία του, ορίσθηκε  μεταξύ των άλλων, η αρωγή στο έργο του Ιδρύματος καθώς και ο ορισμός μελών στο Διοικητικό του Συμβούλιο του.

Εκ των υστέρων, με νέες Νομοθεσίες, ο ορισμός των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ορίσθηκε να γίνεται με υψηλούς οικονομικούς όρους που στην ουσία απέκλεισε την εκπροσώπηση του Σωματείου στο Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Παρά ταύτα η σχέση του Σωματείου με το ίδρυμα παρέμεινε φιλική και η εφαρμογή του στόχου του για αρωγή στο έργο του Ιδρύματος ήταν διαρκής και διακριτή.

Από τον Δεκέμβριο 2015, η Πολιτεία συμπεριέλαβε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος  τρία Μέλη από το Σωματείο.

Η Διοίκηση του Σωματείου, στο πνεύμα της αγαστής συνεργασίας που επικρατεί μεταξύ των δύο Φορέων και των λειτουργικών δεδομένων, έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει σε νέα τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου, που αφορά κυρίως την επωνυμία του,  ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί ακόμη περισσότερο η σχέση του με το Ίδρυμα και να επισημοποιηθεί ο ρόλος του Σωματείου, ως αρωγού στο έργο του.

Η τροποποίηση αυτή του Καταστατικού περιλαμβάνει την τροποποίηση της επωνυμίας του από «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» σε «Φίλοι του Ιδρύματος Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ? Πρώην Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης».

Η τροποποίηση περιλαμβάνει επίσης και σειρά άλλων αλλαγών που αφορούν λειτουργικά θέματα του Σωματείου.

Η τροποποίηση εγκρίθηκε από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης παμψηφεί (Συνημμένο Αρχείο με το παλαιό και το νέο Καταστατικό) και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία εγκρίσεως του νέου Καταστατικού από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Μετά την έγκριση του, γύρω στον προσεχή Σεπτέμβριο 2016, θα δημοσιευθεί στην Ιστοσελίδα μας και θα επακολουθήσουν οι προβλεπόμενες απ΄αυτό αλλαγές.

Η δεύτερη, η Ετήσια 40η Γενική Συνέλευση των Μελών, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό του Σωματείου και περιελάμβανε τον Απολογισμό Δραστηριοτήτων κατά τη διετή θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και τον Οικονομικό Απολογισμό. Επακολούθησε συζήτηση επί των πεπραγμένων και προτάσεις για τη βελτίωση των εκδηλώσεων του και την εξέλιξη του. Το Σώμα ενέκρινε τη διαχείριση και απάλλαξε με ψηφοφορία το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε περαιτέρω ευθύνη.

Και στις δύο συνεδριάσεις προήδρευσε το Μέλος κ. Αλέξανδρος Μπόζης και καθήκοντα Γραμματέως εκτέλεσε η κα Χριστίνα Παλακίδου. Τα θέματα παρουσίασαν ο Πρόεδρος Αντώνης Τρίμης και ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Γκαβέζος.

Κατά τις Αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης εκλέχθηκαν:

α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο (κατ΄αλφαβητική σειρά)

Μιχάλης Γκαβέζος, Κώστας Ηλιάδης, Χριστίνα Παλακίδου, Γιάννης Παπαευσταθίου, Στέλιος Σουρουλάς, Αντώνης Τρίμης και Δημήτρης Τσαμανδάνης.

β) Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Δημήτρης Δαβανέλος, Μαργαρίτα Μέλφου και Γιώργος Μποκοβός.

 

ΥΓ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΣΩΜΑ

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αντώνης Τρίμης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Ηλιάδης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μιχάλης Γκαβέζος

ΤΑΜΙΑΣ: Στέλλιος Σουρουλάς

ΜΕΛΗ: Χριστίνα Παλακίδου
Γιάννης Παπαευσταθίου
Δημήτρης Τσαμανδάνης.

 

ΙΕΠ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 11:57  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1947

Η τηλεόραση μπαίνει στα σπίτια των Αμερικανών.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου