Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ

Θεσσαλονίκη: Το ΝΟΗΣΙΣ ταξιδεύει τους πρόσφυγες στο ,,, διάστημα

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Απέσπασε εύφημο μνεία από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων για την πρωτοβουλία του

 


Εικονικά ταξίδια στο ... διάστημα, για περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες, πρόσφερε τον τελευταίο χρόνο το ΝΟΗΣΙΣ αποσπώντας για την πρωτοβουλία του, εύφημο μνεία από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων (ECSITE - The European Network of Science Centers and Museums), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως παιδιά δημοτικού, συνοδεία ενηλίκων, και περιλαμβάνει προβολή της ταινίας «Όαση στο Διάστημα» με θέμα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα στο ψηφιακό Πλανητάριο, μεταγλωττισμένη στα αραβικά, ξενάγηση με διερμηνέα στο Μουσείο Τεχνολογίας, όπου περιλαμβάνονται τρία μόνιμα εκθετήρια, Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Τεχνοπάρκο με διαδραστικά εκθέματα και εκθετήριο Αυτοκινήτων και προσφορά σνακ σε κάθε συμμετέχοντα.

«Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2016, σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό ζήτημα και μέσα σε έναν χρόνο, έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις μας, περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν σε Κέντρα φιλοξενίας ή σε μισθωμένα, από τις οργανώσεις, διαμερίσματα» διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου, προσθέτοντας μάλιστα ότι, από φέτος, στο πρόγραμμα θα εισαχθεί και η ταινία «Δεινόσαυροι» (3D) στο Κοσμοθέατρο, μεταγλωττισμένη στα αραβικά.

Όσο για τις αντιδράσεις που προκαλεί στους νεαρούς πρόσφυγες η επίσκεψη, ο κ. Κοντονικολάου δηλώνει ότι η αρχική τους επιφυλακτικότητα, πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε ενθουσιασμό!

«Μου έχει κάνει εντύπωση πόσο μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν για μάθηση και πόσο ενημερωμένοι είναι για τις νέες τεχνολογίες. Μας "βομβαρδίζουν" με ερωτήσεις και φεύγουν με χαμόγελο, ευχαριστημένοι από την επίσκεψη» περιγράφει ο κ. Κοντονικολάου.

Οι νέες ξεναγήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου και η αμέσως επόμενη θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, το ΝΟΗΣΙΣ απέσπασε και το βραβείο «2017 Roy L. Shafer Leading Edge Award», στην κατηγορία «Visitors Experience» από την Ένωση Επιστημονικών-Τεχνολογικών Κέντρων ASTC (Association of Science-Technology Centers). Το βραβείο δίνεται κάθε χρόνο σε δύο Οργανισμούς που παρέχουν εξαιρετικό έργο και συμβάλουν στην διαμόρφωση κουλτούρας σε κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Η απονομή της διάκρισης θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου, στο ετήσιο συνέδριο της ASTC, στο San Jose των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 20/09/2017

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 09:19  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1939

Ανακαλύπτεται η πυρηνική σχάση

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου