Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ

Τράπεζα Πειραιώς: Παγκόσμια διάκριση για το Πολιτιστικό της ίδρυμα

E-mail Εκτύπωση PDF
Βραβεύεται για το Δίκτυο Θεματικών Μουσείων

 Φωτ. Το μουσείο βιομηχανικής ελαιουργίας στη Μυτιλήνη που περιλαμβάνεται
στο Δίκτυο Θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του ομίλου Πειραιώς.

 Για πρώτη φορά η Europa Nostra στην κατηγορία «Ειδικές υπηρεσίες» (Dedicated Services) - και κατόπιν σχετικής πρότασης του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) - βραβεύει με το πρώτο βραβείο της συγκεκριμένης κατηγορίας έναν ελληνικό φορέα, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Για το ΠΙΟΠ αυτή η τιμητική διάκριση συνιστά, σε διεθνές επίπεδο πλέον, την αναγνώριση της υλοποίησης ενός οράματος και των μεθοδικών προσπαθειών που καταβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή. Υπενθυμίζεται ότι η Europa Nostra είναι ένας ευρωπαϊκός φορέας διεθνούς εμβέλειας με 50ετή εμπειρία και δράση στον χώρο του πολιτισμού, πρόεδρος του οποίου είναι σήμερα ο μεγάλος τενόρος Πλαθίντο Ντομίγκο.

 

Το Δίκτυο Θεματικών Μουσείων του ΠΙΟΠ μελετά, διασώζει και προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά μας αναδεικνύοντας επιμέρους στοιχεία της ταυτότητας κάθε περιοχής που επιλέγει.

Στο Δίκτυο συγκαταλέγονται το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στη Μυτιλήνη, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιΐας Τσαλαπάτα στο Βόλο, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία.

Το Δίκτυο Θεματικών Μουσείων του ΠΙΟΠ θα διευρυνθεί με δύο ακόμη μουσεία οι εργασίες των οποίων δρομολογούνται εντός του έτους: το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο.

Προσανατολισμένο συνειδητά σε περιοχές εκτός Αθηνών και με την αρωγή της τοπικής κοινωνίας, του ΥΠΠΟΤ και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, το ΠΙΟΠ κατορθώνει να διατηρεί «ζωντανούς» τους δεσμούς του παρελθόντος με το παρόν και προσφέρει στην περιφέρεια έμμεση οικονομική και άμεση πολιτιστική στήριξη.

«Αυτή η σημαντική τιμητική διάκριση μας ?οπλίζει? με περισσότερη δύναμη και θέληση, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τομέα του πολιτισμού, συμβάλλοντας επίσης στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και την ενίσχυση της περιφέρειας. Αποτελεί, επίσης, μια καλή αφορμή για να ακουστεί κάτι θετικό για την Ελλάδα στο εξωτερικό που τόσο συχνά βάλλεται τελευταία», δηλώνει η πρόεδρος του ΠΙΟΠ, κυρία Σοφία Στάικου.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2012

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 12:06  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1908

Ο Φόρντ επινοεί τη συναρμολόγηση εν σειρά και κάνει προσιτό το αυτοκίνητο στα άτομα μεσαίου εισοδήματος.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου