Φίλοι του Τ.Μ.Θ.

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΡΧΗ | Δραστηριότητες | Περίοδος 2010 - 2012 | Τιμητική Διάκριση καθηγητή Αθανασίου Τσαυτάρη

Τιμητική Διάκριση καθηγητή Αθανασίου Τσαυτάρη

E-mail Εκτύπωση PDF

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Sheffield
ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας,
του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και    Τεχνολογικής Ανάπτυξης ( ΕΚΕΤΑ ) και Καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ .

Το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield πραγματοποίησε την επίσημη Τελετή Αποφοίτησης, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στην Τελετή παραβρέθηκαν, μαζί με τις οικογένειές τους,  πάνω από 250 απόφοιτοι των πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων και 5 διδακτορικοί φοιτητές.

Στο πλαίσιο της Τελετής Αποφοίτησης,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Sheffield απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου  Διδάκτορα στον Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη,  για την προσφορά του στη διεθνή επιστημονική κοινότητα και το ερευνητικό του έργο.

Φωτογραφία: Απόστολος Σελίδης

Η διάκριση αυτή του καθηγητή αποτελεί τιμή για το Σωματείο "Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης" και για το Ίδρυμα "Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας", στο οποίο διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. κατά την περίοδο 2002 - 2005 και εκλεγμένος Πρόεδρος του, κατά τα έτη 2003-2005. Ο καθηγητής  συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ίδρυμα ως μέλος του Δ.Σ. και κατά την τρέχουσα θητεία του.   

Για το επιστημονικό του έργο και τη συμβολή του στη δημιουργία του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, ο καθηγητής τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, το έτος 2005, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα.

Ι. Παπαευσταθίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2011 08:34  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

1970

Πραγματοποιείται ομαλή προσεδάφιση στον πλανήτη Αφροδίτη.

Μαθητικο Συνεδριο Πληροφορικης

ΤVSpot Τεχνικού Μουσείου